preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 11. 2009. 00:00 | RSS

Novi CARNetov online tečaj: Izrada online tečaja pomoću Moodle-a

Ovih je dana program CARNetovog edukacijskog centra obogaćen još jednim novim online tečajem pod nazivom Izrada online tečaja pomoću Moodle-a. Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet  je svojim korisnicima od početka nove školske/akademske godine 2009/10. umjesto dosadašnjeg komercijalnog programa za učenje na daljinu WebCT-a, ponudila nekomercijalni sustav za upravljanje nastavom  - Moodle.

Iz  tog razloga ukazala se potreba za edukacijom korisnika o korištenju novog sustava za učenje na daljinu Moodle. Navedeni tečaj namijenjen je svom nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova članica CARNeta, koji žele samostalno osmisliti i izraditi online tečaj u alatu otvorenog koda za učenja na daljinu Moodle. 

Trajanje tečaja predviđeno je u periodu od šest tjedana tijekom kojih polaznici, uz podršku online mentora, izrađuju vlastiti online tečaj iz proizvoljno odabranog nastavnog područja. Tijekom pohađanje tečaja, pored upoznavanja osnovnih alata u sustavu Moodle, polaznici imaju priliku upoznati se s osnovama instrukcijskog dizajna.

Više informacija o ciljevima i sadržaju tečaja te potrebnim predznanjima potrebnim za uspješno praćenje tečaja dostupno je na adresi:

http://www.carnet.hr/onlinetecajevi/Izrada_online_tecaja_pomocu_Moodle_a  .
 


 
preskoči na navigaciju