preskoči na sadržaj
.
e-Škole
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 2. 2017. 12:06 | RSS

Projekt e-Škole na međunarodnoj konferenciji "Nove tehnologije u obrazovanju"

Uz više od 180 predavača, brojne stručnjake i poduzetnike, na konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“, koja se održavala od 9. do 11. veljače 2017. u Beogradu, govorili su i stručnjaci iz CARNeta.

Zašto je CARNet krenuo u projekt "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" te što je do sada napravljeno i što se planira samo su neka od pitanja na koja su se u svojim predavanjima osvrnuli.

Međunarodna konferencija "Nove tehnologije u obrazovanju", u organizaciji British Council Srbija i brojnih partnera, već četvrtu godinu zaredom okuplja vrhunske stručnjake iz područja digitalnih tehnologija i njihove primjene u obrazovanju, a sve s ciljem unaprjeđenja sustava obrazovanja u regiji pomoću informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT). Teme na konferenciji bavile su se i upotrebom IKT-a u različitim razinama obrazovanja, od predškolskog, preko osnovnoškolskog i srednjoškolskog do visokog te inkluzivnog obrazovanja.

Dan prije početka konferencije, 8. veljače 2017. godine, v.d. ravnatelja CARNeta Zvonimir Stanić sudjelovao je i u međunarodnom političkom dijalogu koji je okupio donositelje odluka, socijalne partnere i druge visoke uzvanike kako bi se osigurala aktivna suradnja između državnih institucija, IT tvrtki, međunarodnih organizacija i obrazovnih institucija iz zemalja zapadnog Balkana i šire. Osnovna svrha ovog dijaloga, održanog u Palači Srbije u Beogradu, je razvoj “Strateškog okvira za zatvaranje jaza digitalnih vještina na zapadnom Balkanu” koji za cilj ima analizirati postojeće stanje, potencijalne probleme i ponuditi rješenja kako bi se premostio jaz u digitalnim vještinama i stvorili potrebni uvjeti za lakši pristup tržištu rada s obzirom na to da će u budućnosti većina poslova zahtijevati određenu razinu digitalnih vještina.


 
preskoči na navigaciju