preskoči na sadržaj
.
e-Škole
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 4. 2016. 10:37 | RSS

Odabrano pet Regionalnih obrazovnih centara

Na temelju Poziva za iskaz interesa za osnivanje Regionalnih obrazovnih centara u sklopu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) ” koji je u siječnju 2016. godine objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža- CARNet, od 72 prijavljene, odabrano je sljedećih pet škola za buduće lokacije ROC-ova: 

  1. Obrtna tehnička škola Split
  2. Osnovna škola Franje Krežme Osijek
  3. Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka
  4. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb
  5. Prva gimnazija Varaždin

U sklopu navedenih Regionalnih obrazovnih centara, čije se otvaranje očekuje u listopadu ove godine, provodit će se sustavna edukacija odgojno-obrazovnih i administrativnih djelatnika koja će doprinijeti jačanju njihove digitalne kompetencije.

Osim toga, ROC-ovi će služiti i za druge vrste edukacija/programa organiziranih od strane agencija/organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podršku odgojno-obrazovnom sustavu u RH, ali i za edukacije/programe organizirane od strane lokalne zajednice (npr. za nezaposlene, doškolovanja, prekvalifikacije i sl.).

Svaki ROC bit će opremljen s 30 prijenosnih računala i 30 tableta, predavačkim računalom s kamerom i zvučnicima, ekranom s funkcijom dodira, videokonferencijskim sustavom, sustavom za upravljanje nastavom te kolicima za pohranu i punjenje tableta. 

      
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

 
preskoči na navigaciju