preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 10. 2009. 00:00 | RSS

Stručni skup o web pristupačnosti: Web za sve!

U sklopu Webfestivala 2009, događanja koje tradicionalno prati CARNetovu korisničku konferenciju – CUC, u ponedjeljak 12.10. će se održati stručni skup o web pristupačnosti pod nazivom „Web za sve!“.

Ove se godine Webfestival bavi temom web pristupačnosti, odnosno prilagođavanja web sadržaja korisnicima s invaliditetom, specifičnim teškoćama učenja te korisnicima treće životne dobi. S ciljem da se korisnike i autore na webu, a osobito autore stranica javnih i obrazovnih ustanova te autore digitalnih obrazovnih materijala, potakne da obrate pažnju na ovu bitnu karakteristiku sadržaja na webu, organiziran je i stručni skup „Web za sve!“.

Teme o kojima će na skupu biti riječi obuhvaćaju uvod u područje web pristupačnosti, pomoćne tehnologije koje osobama s invaliditetom omogućavaju pristup i korištenje sadržaja na Internetu, pristupačnost digitalnih obrazovnih materijala kao i pristup obrazovanju na daljinu, pravni okvir za osiguravanje web pristupačnosti u Hrvatskoj i Europi te prezentaciju aktualnih projekata u Hrvatskoj koji se bave tom važnom temom. 

Skup će okupiti interesantne govornike koji uključuju stručnjaka na području web pristupačnosti iz World Wide Web konzorcija, gospodina Shadija Abou-Zahru, te niz hrvatskih stručnjaka iz obrazovne zajednice te relevantnih institucija i nevladinih organizacija.

Stručni skup je namijenjen širokoj javnosti, a osobito pripadnicima akademske i školske zajednice, web dizajnerima i stručnjacima koji se bave webom, autorima i izdavačima digitalnih obrazovnih materijala, javnim službama, knjižnicama i drugim važnim akterima na tom području. Na skup se nije potrebno prijaviti, a svi zainteresirani su pozvani da se pridruže. Događanje će biti moguće pratiti i putem Internet prijenosa na web stranicama  http://mod.carnet.hr.   

Suorganizator skupa je udruga Zamirnet, koja se intenzivno bavi temom web pristupačnosti i e-inkluzije kroz niz europskih i hrvatskih projekata.

Skup će se održavati u prostorijama CARNeta u Zagrebu, Marohnićeva 5, od 10:00 – 16:00 sati, a detaljni raspored tema te imena predavača objavljeni su na stranicama Webfestivala, http://webfestival.carnet.hr.


 
preskoči na navigaciju