preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 2. 2009. 00:00 | RSS

Prijelazna radionica E-learning akademije

Prijelaznom radionicom, koja se 19. i 20. veljače 2009. godine održava u CARNetovim prostorijama na SRCU, započinje drugi semestar CARNetove E-learning akademije, jednogodišnjeg obrazovnog programa za korištenje tehnologije u obrazovanju.

Od jeseni 2004. godine kada je program pokrenut, E-learning akademiju je završilo 202 polaznika iz više od 60 mjesta i gradova Hrvatske, a svake godine se povećava i broj polaznika iz regije. Na tri smjera E-learning akademije polaznici se mogu obrazovati za e-learning managere, course designere ili e-learning tutore.  

Dvodnevna prijelazna radionica jedna je od tri radionice koje se održavaju uživo, dok većinu nastave E-learning akademije polaznici pohađaju online. Ove je godine upisano 72 novih polaznika iz više gradova diljem Hrvatske, a u nastavu Akademije uključeni su i polaznici iz susjednih zemalja. Za upisane polaznike, prijelazna radionica je prilika je da se po drugi puta susretnu sa svojim kolegama “iz klupe”, ponove znanja stečena u prvom semestru i upoznaju se s novim tutorima koji će ih voditi kroz drugi semestar. Polaznici će kroz specijalizirane sadržaje imati prilike saznati i što ih očekuje u drugom semestru te se, nakon zajedničkog uvodnog semestra, početi baviti temama specifičnima za uloge koje su odabrali – od teorije projektnog menadžmenta primijenjenog na e-learning projekte, preko mnoštva e-learning alata koji stoje na raspolaganju budućim course designerima do vještina vođenja online nastave. 

Predavanja i pozvani predavači

Polaznike očekuje i zanimljivo predavanje prof.dr.sc. Sunčane Kukolje-Taradi, „Mobilnost i suradnja studenata i nastavnika“, koja će pričati o suradnji nekoliko medicinskih fakulteta u Hrvatskoj na zajedničkim izbornim predmetima čija se nastava odvija online. Od ostalih predavanja valja izdvojiti radionicu „Komunikacijske vještine u e-obrazovanju“ pod vodstvom prof.dr.sc. Gorana Bubaša,  te radionicu o izradi obrazovnih alata u Moodleu, sustavu za upravljanje učenjem otvorenog koda koji danas koristi preko 600 tisuća korisnika u 204 zemlje, a brojne korisnike ima i u Hrvatskoj. Polaznici će se na Prijelaznoj radionici upoznati i s E-learning laboratorijem (http://elacd.carnet.hr), skupom resursa i alata razvijenih specijalno za E-learning akademiju koji obuhvaća alate poput sustava za upravljanje učenjem (LMS), alata za ocjenjivanje, alata za izradu konceptualnih mapa, wikija, bloga, e-portfolia, alata društvenog umrežavanja i označavanja i mnogih drugih.

Saznajte više na stranicama E-learning akademije na adresi www.carnet.hr/ela.


 
preskoči na navigaciju