preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 11. 2008. 00:00 | RSS

Dan računalne sigurnosti

Internetska zajednica 30. studenog obilježava Dan računalne sigurnosti (Computer Security Day). Obilježavanje Dana računalne sigurnosti započelo je daleke 1988.g. kako bi se podigla svijest korisnika o problemu računalne sigurnosti.

Obilježavanje Dana računalne sigurnosti uvela je Udruga za dan računalne sigurnosti (ACSD) s ciljem da podsjeti korisnike na potrebu zaštite svojih računala i podataka. Dan računalne sigurnosti je odlična prilika za ljude i organizacije koji se bave računalnom sigurnošću da korisnicima skrenu pažnju na problematiku računalne sigurnosti barem jedan dan u godini.

Za 2008. godinu službeni motto Dana računalne sigurnosti je "Dobra obrana" ("A Good Defense"). Po pitanju računalne sigurnosti, korisnici trebaju biti aktivni i proaktivni kako bi sustav računalne sigurnosti funkcionirao. Svaki pojedinac ima odgovornost i ulogu u zaštiti računalnih sredstava i resursa. Cilj svake organizacije je uključiti korisnike u zaštitu računalnih sustava i podataka, pa je tako Dan računalne sigurnosti odlična prilika za početak, a korisnici koji nisu sigurni što učiniti više od 50 dobrih ideja mogu pronaći na adresi CSD-a.

Inicijativu od prošle godine možete pogledati ovdje.


 
preskoči na navigaciju