preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 3. 2017. 14:05 | RSS

Ugovorena nabava mrežne opreme za 130 škola u projektu e-Škole

U ponedjeljak, 20. ožujka 2017. godine, u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet potpisan je “Ugovor o nabavi mrežne opreme za 130 škola u sklopu projekta e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“.

Ugovor su potpisali ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i predstavnici zajednice ponuditelja Ante Jurišić, predsjednik Uprave Sedam IT d.o.o., Saša Bilić, direktor Sektora korporativne prodaje Hrvatskog Telekoma d.d., Tomislav Kraljik, član uprave Storm Computersa d.o.o. i Damir Špirelja, predsjednik uprave Supra Neta d.o.o.

Uz nabavu mrežne opreme, ugovorom su predviđene i aktivnosti izgradnje lokalnih računalnih mreža u školama koje sudjeluju u projektu i to na 146 lokacija (131 matičnoj i 15 područnih škola), kao i integracija s postojećom lokalnom mrežom te edukacija e-Škole tehničara. 

U CARNetu je, 24. ožujka 2017. godine, održan i početni sastanak na kojemu su uz predstavnike CARNeta nazočili i predstavnici zajednice ponuditelja. Na sastanku je dogovoren vremenski plan aktivnosti i termini koordinacijskih sastanaka, a ukazana je i nužnost koordinacije s drugim projektnim rezultatima.

Na temelju potpisanog ugovora ovaj tjedan su započeli radovi u četiri zagrebačke škole - Osnovnoj školi Cvjetno naselje, Osnovnoj školi Ive Andrića, Osnovnoj školi Lovre pl. Matačića i Osnovnoj školi Otok, a do početka sljedeće školske godine očekuje se dovršetak izgradnje lokalne računalne mreže u svim pilot školama. Povezivanjem školskih računala u LAN mrežu djelatnicima i učenicima u školi omogućit će se jednostavnije preuzimanje i dijeljenje podataka i obrazovnih sadržaja te korištenje internetskih usluga.  

   
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

 
preskoči na navigaciju