preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 10. 2016. 11:24 | RSS

CARNet na sastanku ICANN Studienkreisa u Dubrovniku

U Dubrovniku se od 6. do 7. listopada 2016. godine održao 16. po redu sastanak organizacije ICANN Studienkreis u kojem je CARNet sudjelovao u ulozi nacionalnog organizacijskog partnera. 

Organizacija ICANN Studienkreis okupila je vrsne stručnjake iz reda državnih organizacija, privatnog sektora, akademske i tehničke zajednice te civilnog društva. Osim o pitanjima globalnog upravljanja Internetom i svjetskim domenskim prostorom na sastanku se raspravljalo i o tranziciji IANA-e i ulozi ICANN-a, a razgovaralo se i o vijestima iz svijeta generičkih domena te sigurnosti u svojstvu upravljanja Internetom. 

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici CARNeta, a uvodni govor održao je ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić, koji je tom prigodom nazočnima predstavio Hrvatsku te rad Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet i Registar .hr domena.

The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – ICANN, čiji je CARNet član od 1998. godine, je neprofitna organizacija za koordinaciju domenskog sustava, alokaciju IP adresnog prostora, dodjelu parametara za protokole i sl.

Više informacija o ICANN Studienkreisu pročitajte ovdje

 
 
 

 
preskoči na navigaciju