preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 10. 2016. 11:20 | RSS

CARNet postao dio prvog hrvatskog Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost

Na inicijativu tvrtke CS Computer Systems, kao nositelja projekta, osnovan je Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava. Uz Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu – CARNet, Odjel za Nacionalni CERT partneri CEKOM-a su i Končar - Inženjering za energetiku i transport d.d., Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. te znanstveno-istraživačke institucije Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva. 

 

Riječ je o prvom centru kompetencija u Hrvatskoj iz područja kibernetičke sigurnosti koji je vođen potrebama industrije kako bi se kroz istraživačko razvojne projekte razvila učinkovita rješenja te podigao kapacitet poslovnog sektora s krajnjim ciljem uspješne komercijalizacije razvijenih rješenja u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava.

Projekt Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava prepoznat je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti sektora elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija koji mu je dodijelio oznaku projekta od nacionalnog interesa.

Cilj osnivanja Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava je zajedničkim snagama poslovnog sektora i znanstveno-istraživačkih institucija razviti rješenja u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava koja će biti globalno konkurentna. Nositelj i svaki od partnera u navedenom Centru kompetencija doprinijet će svojim znanjima, iskustvom i inovacijama koje su stekli kroz svoj dugogodišnji rad na područjima upravljačkih sustava, kibernetičke sigurnosti, istraživanja i razvoja te vođenja složenih projekata u industrijskim i znanstvenim okruženjima.

Vizija Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava je stvaranje kibernetički sigurnih upravljačkih sustava koji će omogućiti pouzdano funkcioniranje kritičnih sektora i infrastrukture na nacionalnoj te EU i globalnoj razini. 

 
 
 

 
preskoči na navigaciju