preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 7. 2016. 13:00 | RSS

CARNet potpisao ugovor za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP)

U srijedu, 27. srpnja 2016. godine u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisano je osam ugovora ukupne vrijednosti od 281.978 eura za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP).

Radi se o mehanizmima koji pridonose smanjenju socijalnih i gospodarskih nejednakosti unutar Europskog gospodarskog prostora te istovremeno jačaju bilateralnu suradnju između država darovateljica (Kraljevine Norveške, Islanda i Kneževine Lihtenštajn) i država korisnica, među kojima je i Hrvatska.

CARNet je potpisao ugovor u iznosu od 23.311 eura za projekt pod nazivom ICT Knowledge Exchange. Riječ je o projektu kojim će se nastaviti dugotrajna suradnja CARNeta i uglednog Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju (NTNU) u Trondheimu na području obrazovanja i primjene tehnologije u obrazovanju.

Uz CARNet, ugovor su sklopili i Grad Kutina, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatsko novinarsko društvo, Innovation Norway, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. 


 
preskoči na navigaciju