preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 7. 2015. 12:34 | RSS

Europska komisija ocijenila GÉANT projekt ocjenom “Izvrstan” (Excellent)

Projekt GÉANT3plus u kojem je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet punopravna članica međunarodnog paneuropskog konzorcija uspješno je završen 31. svibnja ove godine. Nakon predstavljanja i revizije projekta pred nezavisnim panelom stručnjaka koji u ime Europske komisije ocjenjuju projekte, projekt je već četvrti put za redom ocijenjen najvišom ocjenom - “Izvrstan” (Excellent).

Kao i u prethodnim generacijama projekta GÉANT, CARNet i Srce uvelike doprinose razvoju najnaprednije europske računalno-komunikacijske infrastrukture i povezanih usluga kroz doprinos u ljudskim resursima. Isto tako u projektu sudjeluju skoro od njegovih početaka, dok Republika Hrvatska još nije bila članica EU.

Riječ je o projektu koji Europska unija podržava i sufinancira s više od 40 milijuna eura u sklopu 7. okvirnog programa Europske Unije (Framework Programme - FP7), dok je ukupna vrijednost projekta veća od 80 milijuna eura. Više o projektu pročitajte na stranicama http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/geant.

Čestitamo svim sudionicima projekta a uskoro donosimo i detaljno izvješće i izjave vodstva GÉANT Associationa.


 
preskoči na navigaciju