preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 3. 2015. 10:15 | RSS

Novi e-učitelji s ISE radionice u Zdravstvenoj školi Split

U sklopu Inspiring Science Education (ISE) projekta, 26. veljače 2015. godine u novootvorenoj Zdravstvenoj školi Split, CARNetov ISE tim održao je radionicu „E-učitelj - suvremena nastava uz pomoć tehnologije“.

Radionica „E-učitelj - suvremena nastava uz pomoć tehnologije“ okupila je dvadeset zainteresiranih učitelja iz škola u Splitu, Trilju, Zadru, Muću i okolici, a u vremenu od 10 do 16 sati razgovaralo se o e-učenju, proširivalo znanje o instrukcijskom dizajnu, ishodima učenja, strategijama i metodama poučavanja i procjene znanja, a obrađeno je i nekoliko Web 2.0 alata: Google Drive, Bubbl.us, program za izradu konceptualnih mapa i Windows Movie Maker.

Radionica je bila interaktivna pa su tijekom čitave radionice svi sudionici aktivno sudjelovali u diskusijama a osim toga postavljali su i brojna pitanja i dijelili svoja iskustva rada s učenicima.  Od teorijskog dijela ishodi učenja su izazvali najveći interes, i pritom je prepoznata vrijednost koju pruža njihovo učestalo korištenje u pripremama i razmjeni nastavnih planova. Sudionici su sa zanimanjem slušali i o strategijama i metodama poučavanja. Iako su bili upoznati sa Google Drive-om, poslušali su prezentaciju koja je proširila njihova postojeća znanja. Spajanje Bubbl.us alata s ishodima učenja i konkretni primjeri o mogućnostima upotrebe istih u nastavi, zainteresirali su sudionike iz razloga što se mentalne i konceptualne mape često koriste i u samom radu sa učenicima.

Alat Movie Maker i praktični dio izrade vlastitog videa izazvali su poseban interes. Dio sudionika već je koristio alat u radu s učenicima, tako da su proširili postojeće znanje, a mnogi koji koriste neke druge alate za izradu videa kao prednost Movie Maker-a  prepoznali su brojne funkcionalnosti i jednostavnost koju pruža.

Fotografije s radionice pogledajte ovdje.

Ovo je samo jedna u nizu radionica u sklopu Inspiring Science Education projekta, a popis svih održanih može se vidjeti na stranici http://www.carnet.hr/ise/edukacija. Na istoj stranici pravovremeno će biti najavljene i buduće aktivnosti iz projekta. Ako želite ostvariti pravo sudjelovanja na radionicama i potvrde o odslušanim radionicama kontaktirajte nas na ise-prijava@carnet.hr i priključite se ISE projektu. Više o projektu doznajte na adresi http://www.carnet.hr/ise, a pratite nas i na Facebook stranici na adresi https://www.facebook.com/ISE.Croatia

Inspiring Science Education (ISE) je projekt koji se financira iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP) a glavni mu je cilj popularizacija znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih e-learning resursa. 


 
preskoči na navigaciju