preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 1. 2015. 10:05 | RSS

Webinari u okviru projekta ICT Curricula

U razdoblju od 13. siječnja do 4. veljače 2015. godine održat će se 30 webinara u okviru projekta ICT Curricula, kroz koje će se nastavnike osnovnih škola informirati o rezultatima projekta.

Riječ je o novom među-predmetnom kurikulu u među-predmetnoj temi informacijsko komunikacijske tehnologije u osnovnoj školi za osam predmeta (hrvatski jezik, matematika, fizika, kemija, biologija, engleski jezik, povijest i geografija) od 5. do 8. razreda, interaktivnim digitalnim nastavnim materijalima za svaki od osam navedenih predmeta od 5. do 8. razreda te o priručniku za implementaciju nastalog kurikula i digitalnih nastavnih materijala u nastavu.

Od ukupno 30 webinara koji će se održati, 21 webinar je namijenjen nastavnicima informatike u Republici Hrvatskoj i provest će se u okviru županijskih stručnih vijeća koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje kao partner na projektu u suradnji s voditeljima županijskih stručnih vijeća. Sadržaj ostalih 9 webinara obuhvatit će detaljniji opis kurikula i interaktivnih digitalnih materijala za svaki od osam ciljanih predmeta. Za nastavnike ciljanih predmeta i sve zainteresirane pripremljen je i jedan webinar općenitog sadržaja na kojem će biti opisani svi predmeti.

Cilj održavanja webinara je informirati sve nastavnike informatike o nastalom među-predmetnom kurikulu, interaktivnim digitalnim nastavnim materijalima i priručniku za implementaciju te im pojasniti njihovu ulogu u provedbi navedenih rezultata projekta. Osim toga, cilj je u rezultate projekta uputiti i nastavnike hrvatskoga jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, engleskog jezika, povijesti i geografije, koji svoju nastavu žele bazirati na ishodima učenja, usmjeriti poučavanje na učenika i kod njih potaknuti razvoj digitalnih kompetencija i kritičkog mišljenja.

Budući da se organizacija webinara provodi kroz sustav županijskih stručnih vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje, nastavnici koji sudjeluju u webinaru svoje sudjelovanje prijavljuju kroz Ettaedu bazu i ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju.

Snimke svih provedenih webinara bit će objavljene na CARNetovom Media on Demand portalu http://mod.carnet.hr. Webinari se održavaju putem komunikacijskog i kolaboracijskog alata – Lync. 

Termini održavanja webinara i poveznice za sudjelovanje bit će objavljene na stranici projekta ICT Curricula http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/ict_curricula , kao i upute za spajanje preko web sučelja te se polaznici mole da ih pažljivo pročitaju kako bi mogli nesmetano sudjelovati na webinaru.


 
preskoči na navigaciju