preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 1. 2015. 11:57 | RSS

Inspiring Science Education u 2014. godini

Mnogi su događaji obilježili ISE (2014.) godinu. Brojni su polaznici pohađali radionice poput Learning café, Moovly, Edmodo, Drama i/ili tehnologija i popularizacija znanosti, WordPress, Google Drive i Flipped classroom, E-učitelj, Programi i web 2.0 alati, a dio njih je napravio pravi POTEZ i prijavio se na natjecanje.

Svima koji su bili dio ISE priče u 2014. godini upućujemo zahvale te iskazujemo interes za nastavak suradnje, a one koji se do sada nisu priključili, pozivamo da postanu dio ISE zajednice i uzbudljivih aktivnosti koje ona donosi.

Napravi pravi POTEZ

Kao nacionalni koordinatori ISE projekta u Hrvatskoj, 2014. godinu započeli smo pripremom natjecanja „Napravi pravi POTEZ“. Osmislili smo temu, naziv, kriterije, rokove, nagrade, okupili žiri, a onda smo svim zainteresiranima pružili priliku za prijavu i sudjelovanje.  Prijave su započele u veljači, i trajale su do početka listopada, te okupile 77 zainteresiranih prijavitelja od kojih je 19 izvršilo sve potrebne korake prijave a 11 njih je ušlo u finale natjecanja i tako osvojilo pravo na besplatno sudjelovanje na CARNetovoj korisničkoj konferenciji - CUC 2014 na kojoj su naposljetku dodijeljene nagrade za najbolje od najboljih. Više o svemu dostupno je na http://www.carnet.hr/ise/napravi_pravi_potez.

Edukacije i sinergija

Organizirali smo i brojne edukacije i predstavljanja ISE projekta, samostalno te u suradnji s drugim ustanovama: Agencija za odgoj i obrazovanje, III. gimnazija Osijek, XV. gimnazija Zagreb, OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, OŠ Šarengrad, OŠ Šećerana, Znanstveno-edukativno zabavni centar – ZEZ.

Edukacije su obuhvatile više od 400 nastavnika i učitelja koji su se upoznali s trendovima u obrazovanju, izradom scenarija učenja te brojnim korisnim web 2.0 alatima koje mogu upotrijebiti u nastavi i na taj način učiniti nastavu zanimljivijom učenicima te što bolje realizirati ishode učenja.

Više o svemu doznajte na adresama http://www.carnet.hr/ise/edukacija/odrzane te http://www.carnet.hr/ise/sinergija.

Refleksivne radionice

Da bi organizirali buduće aktivnosti, i došli do povratnih informacija od vas, osmislili smo i dvije radionice refleksije prakse i na njima okupili više od 50 sudionika. Cilj ovih radionica bio je razmjena znanja kroz predstavljanje mogućnosti primjene IKT-a u popularizaciji znanosti prikazujući najbolje primjere dobre prakse iz nastave prirodoslovnih predmeta. Cilj je bio i informiranje o najnovijim europskim trendovima vezanima uz popularizaciju znanosti, te poticanje sudionika na praćenje istih. Više o spomenutim radionicama dostupno je  na adresi http://www.carnet.hr/ise/refleksivne_radionice.

O projektu

Podsjetimo, Inspiring Science Education projekt je kojim će CARNet u skladu sa ciljevima projekta te svojom vizijom i misijom u 313 hrvatskih škola nastojati popularizirati znanost i prirodoslovne predmete korištenjem informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT). Projekt se financira se iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Do sada ISE projekt broji više od 80 škola, a ako želite da i vaša škola bude dio ovog pan-europskog projekta, upoznajte se s projektom na adresi www.carnet.hr/ise, proučite uvjete na http://www.carnet.hr/ise/poziv i javite nam se na ise-prijava@carnet.hr.

Sve novosti vezane uz projekt pratite na web stranicama projekta na adresi http://www.carnet.hr/ise/vijesti kao i na Facebook stranicama projekta na adresi https://www.facebook.com/ISE.Croatia.

Za sve dodatne upite obratite nam se na ise@carnet.hr.

 


 
preskoči na navigaciju