preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 31. 10. 2014. 10:23 | RSS

Otvorena Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima

Dana 30. listopada 2014. godine u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima otvorena je treća po redu Učionica budućnosti, koju su CARNet i Microsoft nakon Opatije i Zagreba zajedno otvorili uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. CARNet i Microsoft s partnerima, tvrtkama ASBIS i 3PRO, te nastavljaju s uvođenjem tablet računala u hrvatske osnovne i srednje škole s ciljem povećanja inovativnosti u nastavi, osiguranja bolje komunikacije između učitelja i učenika te podizanja učinkovitosti procesa učenja.

Sudjelovanjem u projektu Učionice budućnosti danas su učenici i nastavnici Osnovne škole Nikole Tesle u Mirkovcima dobili na korištenje tablet računala i pametnu ploču putem kojih će, uz korištenje Interneta i multimedije, započeti s novim i kvalitetnijim načinom obrazovanja.

Tablet računala ravnatelju škole Anti Vidoviću uručio je gospodin Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska te poručio: "Suradnja gospodarskog sektora i akademske zajednice nužna je za dobrobit društva, a širenjem mreže Učionica budućnosti jedan od načina kojim to nastojimo postići, u suradnji s CARNetom, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i partnerima.

Više o projektu Učionice budućnosti i kreiranju obrazovanja 21. stoljeća rekao je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta: "Ova učionica samo je još jedan u nizu projekata kojima CARNet potiče naprednu upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, integrirajući tehnologiju i nastavne procese. Projekt Učionice budućnosti u Mirkovcima još je jedan korak ka stvaranju digitalno zrelih škola u RH".

U zajedničkom opremanju učionice ASBIS i Microsoft Hrvatska osigurali su 20 tableta s Windows 8.1 operativnim sustavom, pametnu ploču te instalaciju kompletnog programskog rješenja za upravljanje uređajima i interaktivnu edukaciju.

Petar Rastić, iz tvrtke Prestigio Solution BDM za Hrvatsku prisutnima je objasnio: „Tvrtka ASBISC-Cr d.o.o. prepoznala je važnost projekta Učionica budućnosti što nam je izuzetno bitno jer želimo biti jedan od začetnika pokretanja nove generacije škola u Hrvatskoj u kojima će se napredna tehnologija koristiti kao pomoćni i obrazovni alat".

Anto Vidović, ravnatelj Osnovne škole Nikole Tesle iskazao je zadovoljstvo što će njegovi učenici biti neki od prvih koji koriste napredne tehnologije u učenju te naglasio da će ova tehnologija koristiti svim učenicima, da su nastavnici prepoznali važnost ranog uvođenja tehnologije u nastavni proces te da već postoji lista čekanja nastavnika za korištenje ove učionice.
 


 
preskoči na navigaciju