preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 9. 2014. 14:23 | RSS

Radionica i webinar u okviru natjecanja Webfestival 2014

Natjecanje Webfestival, kao i prijašnjih godina, organizira edukativna događanja za sve zainteresirane. Tema ovogodišnjeg Webfestivala su obrazovne interaktivne online igre, koju organizatori nastoje približiti svim zainteresiranima kroz webinare i radionice te ih na taj način potaknuti na kreiranje obrazovnih igara i primjenu u nastavi.

U srijedu, 24. rujna 2014. od 17:00 do 18:30 sati na lokaciji CARNet, Josipa Marohnića 5, Zagreb, učionica A (razina -1) održat će se radionica Digitalne igre u nastavi pod stručnim vodstvom Vesne Janko, profesorice geografije i povijesti i učiteljice savjetnice u II. Osnovnoj školi Bjelovar.

Polaznici će na radionici imati priliku upoznati svrhu i primjenu edukativnih digitalnih igara (PurposeGames, ClassToools, SuperTeacherTools, Quizlet, Zondle...) u nastavnoj praksi. Moći će se ulogirati u online usluge za izradu igra, pretraživati igre drugih autora, izraditi vlastite igre, znati izraditi poveznice na igre ili igre umetnuti u vlastiti web ili blog.

Za uspješno pohađanje radionice od polaznika se očekuje osnovno poznavanje rada s računalom i internetom, te je poželjno da sudionici imaju unaprijed pripremljena pitanja i odgovore (15 - 20) zatvorenog tipa te Google (GmaiI) i Facebook račun zbog brže registracije u sustave.

Radionica je besplatna, ali zbog ograničenog broja polaznika, pozivamo sve zainteresirane da ispune prijavni obrazac najkasnije do ponedjeljka 22.rujna 2014.

U petak 12. rujna 2014. održao se webinar o obrazovnim interaktivnih online igrama autora prof. dr. Saše Divjaka s Fakulteta za računalstvo i informatiku u Ljubljani. Tijekom webinara autor je upoznao sudionike s obrazovnim interaktivnim igrama te istaknuo njihove prednosti i zamke kao i trendove njihovog razvoja u bliskoj budućnosti. Na primjerima dobre prakse s različitih stručnih područja predstavio je i neke alate za izradu obrazovnih interaktivnih igara u nastavi. Na webinaru je sudjelovalo 46 sudionika, najvećim dijelom nastavnika iz osnovnih i srednjih škola.

Za sve one koji su propustili poslušati ovaj zanimljiv uvod u osnove obrazovnih interaktivnih online igara, na stranicama natjecanja Webfestival bit će dostupna snimka webinara.

Podsjećamo sve zainteresirane da su prijave na natjecanje Webfestival otvorene do 26. rujna 2014. i pozivamo sve da svoje obrazovne interaktivne online igre prijave na natjecanje, jer najbolje očekuje PlayStation IV igraća konzola.  

Više o natjecanju i edukativnim događanjima pronađite na stranicama natjecanja http://webfestival.carnet.hr

 

 


 
preskoči na navigaciju