preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 7. 2014. 14:51 | RSS

Projekt e-Škole predstavljen na tri velika događanja

CARNetov projekt e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. st. predstavljen je na tri velika događanja na kojima su sudjelovali polaznici E-learning akademije, predstavnici županija i nastavnici strukovnih škola.

U sklopu završne radionice CARNetove E-learning akademije, održane 16. lipnja 2014. godine, polaznicima je prezentiran projekt e-Škole nakon čega su polaznici kroz grupnu diskusiju, korištenjem metode world caffea, raspravljali o svojoj viziji korištenja IKT-a u njihovim školama do 2020. godine. Na taj su način svojim idejama i uvidima iz prakse doprinijeli osmišljavanju projektnih aktivnosti važnih za poboljšanje nastavnih i poslovnih procesa unutar škola, a koje će se provoditi kroz projekt e-Škole.

U svrhu uključivanja županija kao osnivača škola u projekt, u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 16. lipnja 2014. godine, CARNet je organizirao i sastanak svih predstavnika županijskih odjela za obrazovanje na kojem su sudjelovale i predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pomoćnice ministra Sabina Glasovac i Ankica Nježić kako bi naglasile podršku Ministarstva u planiranju, pripremi i provedbi projekta e-Škole te o njegovom utjecaju na razvoj školstva u RH.

Projekt je predstavljen i nastavnicima strukovnih škola u sklopu radionice europskog projekta eVET2EDU održane u ASOO-u, 17. lipnja 2014. godine. Nastavnici su aktivno sudjelovali u diskusiji o planiranim aktivnostima u projektu, te su bili pozvani da daju prijedloge i komentare na aktivnosti obuhvaćene projektom, posebno one vezane uz strukovno obrazovanje.

Tijekom ljetnih mjeseci planiraju se i druga događanja na kojima će se diskutirati o aktivnostima projekta.


 
preskoči na navigaciju