preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 4. 2014. 08:45 | RSS

Nova videokonferencijska usluga - Polycom Realpresence aplikacije

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet je u želji da obrazovnoj i akademskoj zajednici ponudi kvalitetnije videokonferencije u svakodnevnoj komunikaciji na daljinu korisnicima stavila na raspolaganje dvije nove aplikacije - Polycom Realpresence Desktop i Polycom Realpresence Mobile.

Obje aplikacije korisnicima omogućuju visoku kvalitetu virtualnog sudjelovanja na sastancima, držanje prezentacija i edukacije na daljinu. Instalacijom i korištenjem aplikacije Polycom Realpresence Desktop ili Polycom Realpresence Mobile na korisničko računalo ili mobilni uređaj (tablet ili pametni telefon) neovisno o tome gdje se nalazite te uz povezanost na širokopojasni Internet, stječete sve preduvjete da kvalitetno realizirate svoju videokonferenciju.

Računalne i mobilne videokonferencije namijenjene su svim CARNetovim korisnicima koji žele biti u mogućnosti povezati se licem u lice s kolegama-suradnicima i na jednostavan način koristiti sve mogućnosti suvremenih videokonferencija uz visoku kvalitetu slike, zvuka i razmjene sadržaja (omogućuju dijeljenja ekrana računala ili dokumenata).

Usluga je privremena i uspješnom registracijom se dobiva e.164 broj koji korisniku služi za povezivanje sa h.323 videokonferencijski kompatibilnim sustavima. Svoj privremeni e.164 broj korisnik može dati drugoj strani kao kontakt broj, te će korisnik također biti u mogućnosti imati uvid u videokonferencijski imenik usluge. Usluga je korisniku po uspješnoj registraciji raspoloživa 7 dana, a po isteku radi limitiranih resursa i licenci sustava se iste oslobađaju.

Za kvalitetnu videokonferenciju preporučuje se korištenje integrirane ili eksterne web kamere, a prilikom korištenja audio sustava predlažemo korištenje eksternih slušalica kako bi se izbjegla eventualna mikrofonija. Ako korisnik nema slušalice bitno je sustav prilagoditi na način poništavanja jeke („Echo Cancellation“). Dobra praksa je napraviti tehničku probu i testne pozive dan ili dva prije videokonferencije kako bi se izbjegli eventualni problemi kod realizacije videokonferencije.

Korisnici mogu postaviti aplikaciju na maksimalno dva uređaja, od kojih je jedan mobilni uređaj (pametni telefon ili tablet), a drugi uređaj može biti stolno ili prijenosno računalo. Podešavanje aplikacije na više od dva uređaja je dopušteno samo uz prethodno odobrenje CARNeta.

Novi sustav dostupan je na adresi http://www.carnet.hr/videokonferencije/rimv, a sva dodatna pitanja slobodno uputite na e-mail adresu dma@carnet.hr.
 


 
preskoči na navigaciju