preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 3. 2014. 10:15 | RSS

ODS - Practice reflection “Priprema pozor - sat”

Druga radionica refleksije prakse (Practice Reflection Workshop) održala se 21. veljače pod nazivom “Priprema, pozor - sat”. Ovom radionicom CARNet je okupio dvadesetak nastavnika nositelja promjena koji su aktivno uključeni u ODS projekt. Radionica se, također, mogla pratiti i putem videolinka za sve one koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati radionici uživo.

Cilj je radionice bio okupiti inovativne nastavnike, sudionike ODS projekta kako bi predstavili svoj rad, inovativne primjere dobre prakse korištenja tehnologije u nastavi i    razmijenili iskustva s drugim nastavnicima sudionicima ODS projekta.    

Na početku radionice, sve sudionike je pozdravio ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić. Nakon kratkog uvoda, krenulo je predstavljanje primjera dobre prakse pozvanih nastavnika uključenih u ODS projekt. Nastavnici - nositelji promjena prezentirali su svoje primjere inovativnog pristupa nastavi u poučavanju uz integraciju tehnologije u svojim nastavnim satima.

Svi nastavnici koji su pratili predavanja imali su se prilike upoznati s inovativnim ICT alatima, kao i metodama njihovog korištenja u učenju i poučavanju te razmijenili dosadašnja iskustva u korištenju IKT-a u nastavi.

U sklopu ODS projekta organizirano je i natjecanje koje je započelo u travnu 2013. godine, a u kojem je sudjelovalo 24 nastavnika s 27 prijavljenih radova.

Natjecanje je bilo namijenjeno svim nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji izrađuju i primjenjuju digitalne nastavne materijale u nastavi. Na radionici je predstavljeno natjecanje, stručni Ocjenjivački sud, te su proglašeni i nagrađeni pobjednici natjecanja. Pobjednici su prezentirali na koji način su ispunili zadatak natjecanja.

Predstavljena je i CARNetova nova usluga E-laboratorij. E-laboratorij je web sjedište na kojem se istražuju, testiraju i selektiraju dostupni digitalni alati za korištenje u nastavi i drugim procesima koji se odvijaju u školi.

Na kraju je radionce predstavljen projekt Inspiring Science Education  http://www.carnet.hr/ise te je upućen poziv svim nastavnicima koji žele primjenjivati tehnologiju u svom radu te na taj način sudjelovati u popularizaciji znanosti da se uključe i aktivno sudjeluju u projektu.
 


 
preskoči na navigaciju