preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 5. 2013. 13:38 | RSS

Poziv za radove – 15. CARNetova korisnička konferencija – CUC 2013

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet poziva sve zainteresirane da aktivno sudjeluju na ovogodišnjoj korisničkoj konferenciji CUC 2013 koja će se pod nazivom "Dohvati znanje!" od 20. do 22. studenoga održati u Hotelu Antunović u Zagrebu.

U današnje doba trebalo bi biti lako dohvatiti znanje. Informacije su svuda oko nas, u računalnim oblacima, na našim računalima, dostupne putem mobilnih mreža i raznovrsnih uređaja. No, uz tehnologije, aplikacije i uređaje, bit će nam potrebne i vlastite kompetencije da bismo od mnoštva informacija kreirali znanje.

Uživajmo u učenju kad god nam se pruži prilika! Moramo pratiti svjetske trendove primjene tehnologije u nastavi, ali ne moramo ih slijepo slijediti ako utvrdimo da nam ne odgovaraju. Moramo imati pristup znanstvenim informacijama, a želimo dijeliti one koje sami stvaramo. Moramo se predstaviti u digitalnom svijetu svojim jezikom, svojom baštinom, svojom suvremenom produkcijom, ali moramo znati i kako osigurati budućnost takvim sadržajima, kako ih objaviti korisnicima, kako zaštititi autore.

Stoga će se na konferenciji kroz pozvana predavanja, radove, radionice te prezentacije i okrugle stolove raspravljati o sljedećim temama:

  • Mobilne tehnologije i aplikacije
  • Digitalne kompetencije
  • Trendovi u nastavi
  • Znanstveni rad i informacijska tehnologija
  • Stvaranje i dijeljenje sadržaja
  • Obrazovne ustanove u novom okruženju.

Rok za prijavu punog teksta izvornih znanstvenih i stručnih radova te za prijavu radionica je 1. lipnja. Svoje prijedloge radionica te znanstvene i stručne radove možete prijaviti online na adresi https://radovi.cuc.carnet.hr.

Više informacija o temama i podtemama oko kojih je koncipiran program, kao i o prijavama radova, možete pronaći na webu konferencije na adresi http://cuc.carnet.hr.

Popratno događanje ovogodišnjeg CUC-a bit će Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Webfestival 2013 bavit će se temom mobilnih webova, u ovom trenutku aktualnom temom u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje naziva "Priprema, pozor - sat!" namijenjeno svim nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, koji izrađuju i primjenjuju digitalne nastavne materijale u nastavi.

U okviru posebne programske cjeline pod nazivom sys.trek, na konferenciji CUC 2013 bit će organizirana posebna predavanja, prezentacije i radionice za sistem inženjere iz ustanova članica CARNeta.

Sve dodatne informacije o konferenciji, natjecanju "Priprema, pozor - sat!", Webfestivalu te prijavi radova, dostupne su na webu konferencije ili putem maila na adresi CUC@CARNet.hr.

Pratite nas i na Facebooku na adresi http://www.facebook.com/CARNet.CUC te na Twitteru na http://twitter.com/CARNet_CUC te pod oznakom #CUC2013.

Medijski pokrovitelji ovogodišnjeg CUC-a su tportal.hr, Hrvatski Radio – Radio postaja Sljeme, Business.hr, CroPC, Mreža, Netokracija, PC Chip, Poslovni.hr, Rep.hr, Veseli Hackeri, VIDI i Quantum21.net.


 
preskoči na navigaciju