preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 12. 2012. 11:31 | RSS

Inicijalni sastanak partnerskih timova projekta ECOLAV

U Ostravi (Republika Češka) 6. i 7. prosinca 2012. godine održan je inicijalni sastanak partnerskih timova projekta ECOLAV (Environmental Competences towards LAbour market and Vet systems). Projekt je pokrenut u okviru potprograma Leonardo da Vinci – partnerstva (Program za cjeloživotno učenje) Europske unije, a Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNetje jedan od partnera.

Projektom će se nastojati identificirati relevantne ekološke kompetencije vezane za potrebe tržišta rada te način integracije ekoloških kompetencija u strukovno obrazovanje u zemljama partnerima. Koordinator projekta je Anniesland College of Further and Higher Education iz Ujedinjenog Kraljevstva, a kao partneri na projektu sudjeluju organizacije iz Poljske, Njemačke, Češke te CARNet iz Hrvatske.

Cilj inicijalnog sastanka bio je upoznavanje partnerskih timova i njihovih organizacija, predstavljanje sustava strukovnog obrazovanja i stupnja integracije ekoloških kompetencija u programima strukovnog obrazovanja zemalja partnera kao i upoznavanje s aktualnim stanjem brige o okolišu u zemljama partnera s naglaskom na dosadašnje korištenje i smjer razvoja uporabe obnovljivih izvora energije u zemljama partnera.

Ujedno je napravljen plan daljnjih projektnih aktivnosti u okviru kojih će CARNet prvenstveno biti usmjeren na definiranje kompetencija vezanih uz gospodarenje računalnim otpadom i održivo korištenje tehnologije.

Shodno temi projekta, predstavnici partnerskih zemalja imali su prilike sudjelovati na 38. međunarodnom filmskom festivalu – EKOFILM koji se od 6. do 9. prosinca 2012. godine održavao upravo u Ostravi.

EKOFILM festival kroz prikazivanje filmova i interaktivnih prezentacija potiče i podržava brigu o okolišu kao i o prirodnoj i kulturnoj baštini te se bavi aktualnim pitanjima zaštite okoliša i socijalnom problematikom vezanom uz nju.

Program Festivala obuhvatio je niz radionica, kvizova i natjecanja na temu recikliranja otpada te interaktivne izložbe pod nazivom „Podaci i rariteti u životinjskom svijetu sisavaca“ i „Drvo – od najmanjeg do najvećeg“. Posjetitelji su imali priliku pogledati i izložbu učeničkih radova - skulptura izrađenih od otpada, te su mogli glasati za najbolje radove.

Više informacija o EKOFILM festivalu moguće je pronaći na adresi http://www.ekofestival.cz.

Sljedeći radni sastanak partnerskih timova projekta ECOLAV održat će 6. i 7. svibnja 2013. godine u Berlinu. Više informacija o projektu pogledajte na web stranicama projekta na adresi

http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/ecolav.


 
preskoči na navigaciju