preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 11. 2012. 11:18 | RSS

Održane inicijalne radionice u sklopu ODS projekta

Dana 29. listopada u Osnovnoj školi Žakanje u Žakanju te 30. listopada 2012. u OŠ Dr. Franjo Tuđman u Šarengradu održane su inicijalne radionice, prve u nizu aktivnosti ODS projekta u Hrvatskoj. Radionice je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet uz podršku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije te Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Vukovarsko – srijemske županije.

Inicijalne radionice označavaju početak aktivnosti ODS projekta u Hrvatskoj koji je službeno počeo u travnju 2012. i trajat će tri godine.

Na svakoj inicijalnoj radionici prisustvovalo je više od dvadeset polaznika, nastavnika, nastavnog osoblja, ravnatelja, roditelja, predstavnika donosioca odluka iz škola i ustanova cijele županije u kojoj je radionica održana.

Ideja tih inicijalnih radionica bila je pokazati uspješne, inovativne metode integracije tehnologije u tradicionalne prakse učenja i poučavanja u kontekstu isticanja potencijala provođenja učenja potpomognutog izvorima. Kada se govori o učenju potpomognutom izvorima (eng. Resource Based Learning - RBL) uglavnom imamo na umu korištenje digitalnih obrazovnih materijala, njihovo dijeljenje unapređivanje te ponovno korištenje. Vođeni tom idejom naglasak radionice je bio na Otvorenim obrazovnim materijalima te na koji način nastavnici u „moru“ digitalnih obrazovnih materijala mogu pronaći odgovarajuće materijale te ih ukomponirati u svoju nastavu.

Cilj je radionica bio osigurati direktnu povratnu informaciju dionika u obrazovnom procesu; od nastavnika i nastavnog osoblja, edukatora za stručno usavršavanje nastavnika, roditelja, osoba koje imaju utjecaj na razvoj kurikuluma te donosioca odluka. Krajnji je cilj Inicijalnih radionica osnažiti utjecaj nastavnika na razinu ravnopravnih partnera u donošenju odluka kroz zajednički rad i razmjenu znanja i iskustva.

Detaljnije informacije o radionicama možete saznati ovdje.


 
preskoči na navigaciju