preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 12. 2012. 14:15 | RSS

Inicijalni sastanak projekta eVET2Edu - obrazovanje strukovnih nastavnika za korištenje ICT-a u nastavi

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet od listopada 2012. u ulozi partnera sudjeluje u dvogodišnjem projektu eVET2Edu, financiranom iz linije Leonardo da Vinci - prijenos inovacija (Obrazovanje i kultura, Program za cjeloživotno učenje).

Projekt je započeo inicijalnim sastankom održanim 18. i 19. listopada u Krakowu (Poljska), a cilj mu je ponuditi pomoć nastavnicima u strukovnim školama i drugim ustanovama strukovnog obrazovanja pri uvođenju dinamičnih, otvorenih i inovativnih metoda poučavanja kroz prilagodbu već postojećeg online tečaja za nastavnike općeobrazovnih predmeta potrebama strukovnih škola.

Tečaj se temelji na inovativnim pedagoškim metodama i koristi niz alata otvorenog koda. Projekt će nastavnicima strukovnih predmeta ponuditi znanja koja će im omogućiti da nove pedagoške metode (online kolaboraciju, promišljanje, projektno, situacijsko i suradničko učenje i dr.) i alate integriraju u svoju nastavu.

Tečaj će biti dostupan u 8 jezika i popraćen detaljnim uputama za voditelje tečaja.

Koordinator projekta je poljska organizacija AGH-UST, a na projektu sudjeluju još i CARNet i Obrtna tehnička škola Split iz Hrvatske, organizacija RpiCViP (Češka), Vytautas Magnus University (Litva), Center RS za Poklicno Izobraževanje (Slovenija), Universidad de Murcia (Španjolska), Trondheim and Sør-Trøndelag University College – HIST (Norveška) i nevladina organizacija CESIE (Italija).

Kroz osam radnih paketa, ove će ustanove i organizacije raditi na realizaciji planiranih rezultata projekta koji uključuju:

  • analizu potreba nastavnika i edukatora koji se bave strukovnim obrazovanjem u zemljama partnera
  • prijevod na engleski, a zatim i na jezike pojedinih partnera, originalnog tečaja razvijenog u Poljskoj za nastavnike općeobrazovnih predmeta te uputa za voditelje tečaja
  • prilagođenu verziju online tečaja za nastavnike strukovnih predmeta
  • razvoj studija slučaja i primjera dobre prakse korištenja ICT-a u nastavi strukovnih predmeta u pojedinim zemljama
  • razvoj multimedijskih materijala specifičnih za pedagogiju strukovnih predmeta kojima će biti obogaćen online tečaj
  • scenarij za radionice o korištenju ICT-a u strukovnom obrazovanju te radionice na tu temu izvedene u svakoj od zemalja partnera
  • pilot izvedbu online tečaja na jednoj instituciji u svakoj od zemalja partnera.

Koristeći stručna znanja stečena na području e-učenja, razvoja digitalnih nastavnih materijala i online nastave te općenito korištenja ICT-a u obrazovanju, CARNet će voditi radni paket 3 - Course and manual adaptation (Prilagodba tečaja i vodiča za nastavnike), no sudjeluje i u realizaciji preostalih osam radnih paketa.

Projekt se financira iz linije Leonardo da Vinci - prijenos inovacija (Obrazovanje i kultura, Program za cjeloživotno učenje).

Više o projektu pratite na adresi http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/evet2edu.


 
preskoči na navigaciju