preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 5. 2012. 13:40 | RSS

Okrugli stol o korištenju društvenih mreža

U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, 31. svibnja s početkom u 13:00 sati, održao se okrugli stol pod nazivom "Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju". Okrugli stol održan je u prostorijama CARNeta i Sveučilišnog računskog centra, Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Je li učenicima dopušteno korištenje Facebooka i drugih društvenih mreža za vrijeme njihovog boravka u školi? Trebaju li nastavnici imati svoje profile na društvenim mrežama te je li dobro da prihvaćaju učenike kao svoje Facebook prijatelje?

Jesmo li svi mi kao roditelji, nastavnici, pa i kao građani, korisnici različitih internetskih usluga, svjesni mogućnosti i mogućih zamki društvenih mreža? Trebaju li nam pravila ili preporuke kojima bi obrazovne ustanove regulirale korištenje društvenih mreža od strane svojih učenika i zaposlenika? Na ova i slična pitanja osvrnulo e se nekoliko uvodnih govornika na Okruglom stolu, a održana je i diskusija s publikom.

Okrugli stol je jedno od događanja kojima se u CARNetu obilježava upis 10. jubilarne generacije E-learning akademije, obrazovnog programa kojim se promiče korištenje informacijskih tehnologija u obrazovanju. Više informacija može se vidjeti na http://www.carnet.hr/ela/jubilarne_aktivnosti/okrugli_stol

Internetski prijenos Okruglog stola mogao se pratiti na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=1845.


 
preskoči na navigaciju