preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 4. 2012. 13:27 | RSS

Održano predavanje "Avanture u zemlji brojeva" online

CARNet je putem svoje usluge Adobe Connect Pro svojim korisnicima omogućio prisustvovanje webinaru Alex’s Adventures in Numberland - popularno-znanstveno predavanje prof. Alex Bellosa u V. gimnaziji, Zagreb. Za vrijeme trajanja webinara bilo je moguće izravno postavljati pitanja.

Webinar se održao u utorak 24.4.2012. u 13 sati na adresi http://acp.carnet.hr/alexbellos, gdje su zainteresirani mogli sudjelovati i postavljati pitanja kao gost.

Predavanje se održalo u sklopu Festivala znanosti, koji traje od 23. do 28. travnja 2012. godine, u osam hrvatskih gradova. Više o Festivalu znanosti moguće je saznati na http://www.festivalznanosti.hr.

Upute za pristupanje webinaru u sustavu Adobe Connect Pro

Koristeći web preglednik (preporučamo Internet Explorer ili Mozilla Firefox) utipkajte adresu
https://acp.carnet.hr/alexbellos/
Za ulazak odaberite opciju:
Prijava s "gost" korisnickim računom.
Login as guest.
Potom upišite svoje ime i prezime.

Komunikacija i postavljanje pitanja za vrijeme webinara je moguće preko "chat" forme.
Pitanje možete postaviti i preko mikrofona, ali prije podesite mikrofon i zvuk u izborniku: Meeting > Manage My Settings > Audio Setup Wizard. Preporučamo korištenje slušalica ili slušalica s mikrofonom kako bi izbjegli mikrofoniju.
Testirajte zvučne postavke, odaberite svoj mikrofon, a prije završetka provjerite "Advanced Settings" opciju i ovdje molimo uključite opciju: "Auto sense Acoustic Echo Cancellation mode", ako već nije uključena.
Prije samog postavljanja pitanja preko mikrofona molimo vas najavite pitanje podizanjem ruke ("Status option" - koji se nalazi u donjem lijevom kutu). Za vrijeme postavljanja pitanja molimo vas da pritisnete tipku "Talk" ili lokot (hands free) pored nje. Kad završite s pitanjem otpustite tipku talk ili pritisnite lokot (hands free) kraj nje, da bi prepustili riječ drugim sudionicima.

U slučaju problema možete i testirati svoju vezu i imate li instaliran Flash Player na svom računalu na adresi http://acp.carnet.hr/common/help/en/support/meeting_test.htm.

Uključivanjem u webinar i sudjelovanjem u predavanjima i raspravi, sudionici daju suglasnost za snimanje tijekom webinara. Sadržaj, stavovi i mišljenja koje sudionici webinara iznose na webinaru predstavljaju njihove osobne stavove i mišljenja i ne predstavljaju nužno stavove organizatora webinara. Organizatori webinara ne postavljaju sudionicima webinara nikakva ograničenja u izražavanju njihovih osobnih stavova i razmišljanja na webinaru osim onih koja su utvrđena zakonima Republike Hrvatske.

Više informacija o samoj usluzi kao i upute/videotutorijale za korisnike možete pronaći na adresi
www.carnet.hr/acp.


 
preskoči na navigaciju