preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 4. 2012. 13:02 | RSS

Webinar „A headmaster's perspective on introducing ICT into a school“ u organizaciji E-learning akademije

U organizaciji CARNetove E-learning akademije u srijedu, 18. travnja 2012. održao se webinar pod naslovom "A headmaster's perspective on introducing ICT into a school", autora Ragnara Larssona. Webinar se bavio uvođenjem tehnologije u školu na razini cijele ustanove te je bilo govora o tome kako je škola opremljena, na koji je način tehnologija dostupna učenicima i na koji je način uključena u nastavu.

Autor webinara je gospodin Ragnar Larsson, ravnatelj škole Karlberg u gradu Kopingu u središnjoj Švedskoj. U posljednih nekoliko godina ova je škola sustavno nabavljala ICT opremu i njome opremala ne samo učionice, već i učenike. Tako svaki učenik upisom u školu dobiva na korištenje svoje prijenosno računalo za koje je i odgovoran do kraja pohađanja škole. Gospodin Larsson o ovoj će temi govoriti iz perspektive ravnatelja škole te s nama podijeliti iskustva svoje škole u unapređenju nastave uz pomoć ICT-a te pripremanju učenika za odgovorno korištenje tehnologije kako u nastavi, tako i privatno.

Webinar se održao 18. travnja u 10:30 sati na adresi https://acp.carnet.hr/ela putem alata Adobe Connect - sustava za videokonferencijski prijenos i kolaboraciju.

Webinar organizira tim CARNetove E-learning akademije, jednogodišnjeg online obrazovnog programa za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi, na koji će se ove godine upisati 10. jubilarna generacija polaznika. Ovaj je webinar dio nastavnih aktivnosti trenutnih polaznika akademije, ali i jedno od niza događanja koja će tim E-learning akademije organizirati u jubilarnoj godini.

Više o ELA-i saznajte na adresi www.carnet.hr/ela.


 
preskoči na navigaciju