preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 2. 2012. 11:02 | RSS

Dan sigurnijeg Interneta 2012.

U organizaciji Ministarstva uprave, 4. veljače na jednom mjestu su se predstavili aktualni projekti i aktivnosti udruga, organizacija, javnih tijela i tvrtki te tijela državne uprave, s ciljem promicanja sigurnijeg korištenja Interneta među djecom i mladima. Tako se u Hrvatskoj i u mnogim drugim zemljama u svijetu obilježio Dan sigurnijeg Interneta, čija je tema ove godine "Povežimo generacije".

U zagrebačkom Avenue Mallu od 10 do 14 sati, moglo se čuti o tome kako sigurno i bezbrižno otkriti digitalni svijet.

Projekte i radove predstavila je zajednica učitelja i nastavnika "Suradnici u učenju" okupljena oko portala ucitelji.hr, predstavnici Osnovne škole Veliki Bukovec, Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, Hrabrog telefona, Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, Agencije za zaštitu osobnih podataka, NetAkademije, Algebre, Microsofta Hrvatska te Ministarstva uprave.

Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta pokrenuta je 2004. godine. Od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta, da bi prošle godine obuhvatila 70 zemalja, u kojima se različitim aktivnostima ukazuje na važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Dan sigurnijeg Interneta u svijetu se i u Hrvatskoj obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači. Krovna organizacija INSAFE svake godine odabire temu kojoj će biti posvećena posebna pozornost u okviru obilježavanja tog dana. Ove se godine u središtu pozornosti nalazi povezivanje generacija, stoga organizatori pozivaju ljude svih dobi, od male djece preko njihovih roditelja do baka i djedova, da otkriju digitalni svijet zajedno i sigurno.

Više informacija o Danu sigurnijeg Interneta dostupno je na stranicama http://www.saferinternet.org kao i na portalu http://www.ucitelji.hr/.


 
preskoči na navigaciju