preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 11. 2011. 10:44 | RSS

CARNetov Portal za škole među najboljima na festivalu Web Fest .Me 2011

Prijave za ovogodišnje natjecanje pod nazivom Web Fest .Me 2011 počele su 1. rujna. Glasovanje se odvijalo od 20. listopada do 10. studenog 2011, a CARNetov Portal za škole plasirao se među tri najbolja weba u kategoriji Edukativne stranice. Na natjecanje su se mogli prijaviti svi web projekti ili web stranice iz cijele regije.

Pobjednike je birao stručni žiri, ali i publika. Žiri Web Fest-a čine regionalni profesionalci iz IT i Internet području koji su svojim radom dosegli nivo autoriteta potrebnog za ocjenjivanje kvaliteta web projekata, a webovi su ocjenjivani prema sljedećim parametrima - dizajn, funkcionalnost i sadržaj.

Na natjecanje se prijavilo 1200 webova iz cijele regije u 19 različitih kategorija (informativni webovi, poslovni, zabavni, webovi iz područja kulture i umjetnosti, edukativni, institucionalni, personalni, webovi iz područja sporta, multimedijalni, Blog, Forum, eksperimentalni, webovi E-uprave, mobilne platforme, E-komerc webovi, magazini, vizualni dizajn, Facebook strana/aplikacija i mobilna aplikacija).

U okviru kategorije Edukativne stranice prijavljeno je čak 144 edukativna weba iz cijele regije, a Portal za škole je ušao među prva tri.

Uz nagrade za pojedinu kategoriju dodijeljeni su i Grand Prix žirija i Grand Prix publike.

Web Fest .Me je najveći regionalni internetski festival posvećen promociji i unapređenju Interneta i društva u cjelini. Web Fest .ME se sastoji se od online natjecanja za najbolju web stranicu/ web projekt i konferencije koja okuplja najpoznatije svjetske stručnjake iz svih područja web industrije. Natjecanje postoji već četiri godine tako je prvo natjecanje organizirano još 2007. godine.

Ovogodišnji Web Fest .ME završio je 25. studenog 2011. dodjelom nagrada za najbolje web projekte i svečanom ceremonija zatvaranja u Centru za kulturu “Božidarac”, pobjedom weba njuz.net, kome je pripao Grand Prix prema izboru stručnog žirija.

Više o samo natjecanju saznajte na http://www.webfest.me/.


 
preskoči na navigaciju