preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 11. 2011. 10:13 | RSS

Objavljeni pobjednici Webfestivala 2011

Natjecanje Webfestival 2011 je završeno i objavljeni su ovogodišnji pobjednici. Tema Webfestivala 2011 bila je primjena alata društvenog softvera u svim oblicima obrazovnih aktivnosti – od formalnog obrazovanja do neformalnog učenja.

Prijavljeni sadržaji mogli su biti nagrađeni u jednoj od dvije kategorije. Kategorija U klupi s društvom bila je namijenjena obrazovnim sadržajima i aktivnostima namijenjenima stjecanju znanja u obrazovnim institucijama, a ocjenjivao ih je stručni Ocjenjivački sud. Kategorija Surfam i učim bila je namijenjena obrazovnim sadržajima i aktivnostima izvan službenih obrazovnih institucija (npr. obrazovnim blogovima, tutorijalima, screencastovima i sl.), za koje je svojim glasovima mogla glasati publika.

Prema odluci stručnog Ocjenjivačkog suda u kategoriji "U klupi s društvom" pobjednici su:

1. mjesto: Istraživački projekt u sklopu predmeta likovna umjetnost
Autorica: Kristina Rismondo, XV Gimnazija, Zagreb
2. mjesto: Geografske karte sa svrhom
Autorica: Vesna Janko, II OŠ Bjelovar, Bjelovar
3. mjesto: Razredne web stranice 1.b
Autorica: Sandra Vuk, OŠ Augusta Šenoe, Zagreb.

Prema glasovima publike (s čak 446 „lajkova“), najbolji i najdruštveniji obrazovni sadržaj u kategoriji "Surfam i učim" je Portal Moja matura, grupe autora koje zastupa Sonja Lušić Radošević.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Webfestivala 2011 održat će se u sklopu zatvaranja CARNetove korisničke konferencije – CUC 2011, 16. studenog 2011. u Rijeci.

U okivru ovogodišnjeg Webfestivala održana su i dva webinara te objavljen niz tekstova na temu korištenja pojedinih alata društvenog softvera u obrazovnim situacijama, a jedan od ciljeva natjecanja je bio i osvijestiti važnost sigurnosti i zaštite privatnosti prilikom korištenja alata društvenog softvera u obrazovanju, prije svega u nastavi.

Više o natjecanju, pobjednicima, dodjeli i dodatnim aktivnostima na Webfestivalu 2011 pročitajte na adresi http://webfestival.carnet.hr/2011.


 
preskoči na navigaciju