preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 10. 2011. 13:35 | RSS

Polaznicima programa obrazovanja odraslih omogućeno korištenje CARNetovih usluga

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet, a na inicijativu Vijeća za obrazovanje odraslih, s danom 24. listopada 2011. omogućuje odraslim polaznicima koji pohađaju formalne programe obrazovanja odraslih pristup CARNetovim uslugama i servisima pod jednakim uvjetima i na isti način kao i ostalim CARNetovim korisnicima iz sustava osnovnog i srednjeg školstva.

Informatičke kompetencije i pristup Internetu ključni su za razvoj kulture cjeloživotnog učenja te će polaznicima obrazovanja odraslih korištenje ovih usluga pomoći u svakodnevnom učenju, osobnom unapređenju i razvoju.

Ustanove za obrazovanje odraslih popunjavanjem Obrasca propisanog od strane Agencije mogu zatražiti korištenje ovih usluga za svoje polaznike, a polaznici obvezno moraju biti uneseni u Bazu podataka Agencije – AZUP (Andragoški zajednički upisnik podataka). Nakon izvršene provjere Agencija će polaznicima kreirati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Korištenje CARNetovih usluga i servisa biti će omogućeno za vrijeme trajanja upisanog programa obrazovanja, a preduvjet za korištenje istih je posjedovanje valjanog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Sve detaljnije informacije dostupne su u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kontakt osoba Nives Pokrajčić, broj telefona: 01/ 62 74 625, e-pošta: nives.pokrajcic@asoo.hr.


 
preskoči na navigaciju