preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 9. 2011. 15:24 | RSS

CARNetova radionica o kompetencijama poučavatelja odraslih na Tjednu cjeloživotnog učenja

CARNet se ove godine uključio u nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja kroz radionicu o kompetencijama poučavatelja odraslih koju je održao tim E-learning akademije. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama s ciljem senzibiliziranja javnosti za cjeloživotno učenje, promicanja kulture učenja te poticanja osobne motivacije.

U Hrvatskoj se održava po četvrti puta u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih  uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a ove se godine odvijao od 8. do 15. rujna 2011. diljem Hrvatske pod sloganom „A kako učiš ti?“.

U sklopu ove manifestacije tim CARNetove E-learning akademije održao je 14. rujna radionicu o kompetencijama poučavatelja odraslih na kojoj se okupilo 18 sudionika, stručnjaka za obrazovanje odraslih. Kroz diskusiju i aktivnosti sudionici su se upoznali s modelom kompetencija Research voor Beleid (2010), koji je na europskoj razini identificirao 19 kompetencija ključnih za stručnjake u obrazovanju odraslih.

Sudionici su razgovarali o tome koje od navedenih kompetencija su prisutne ili nedostaju u hrvatskom obrazovnom kontekstu, te koje je kompetencije još potrebno razvijati da bi se razvilo područje cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj. Ujedno je i prezentirano istraživanje koje je na temelju tog modela tim E-learning akademije proveo među online poučavateljima odraslih na CARNetovim obrazovnim programima, ali i nekim sveučilišnim studijima.

CARNetova E-learning akademija je obrazovni program za stručnjake za e-učenje u sklopu kojega se polaznici mogu obrazovati za e-learning managera, e-learning course dizajna ili e-learning tutora. Više o ovim obrazovnim programima saznajte na stranici http://www.carnet.hr/ela.


 
preskoči na navigaciju