preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 7. 2011. 10:43 | RSS

CARNet sudjelovao u svjetskom danu protokola IPv6

U srijedu 08.06.2011. obilježen je svjetski IPv6 dan. To je globalna proba implementacije IPv6 protokola tj. svjetski test IPv6 protokola. Tog su dana mnoge organizacije na 24 sata uključile IPv6 protokol i ponudile svoje usluge i servise preko IPv6 protokola.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana protokola IPv6  je motivirati organizacije, razne pružatelje usluga, proizvođače hardvera i softvera da pripreme svoje usluge, servise i proizvode za IPv6 protokol kako bi osigurali uspješnu tranziciju.

Neke od istaknutijih organizacija koje su sudjelovale u obilježvanju ovog događaja su Google, Facebook i Yahoo!.

CARNet se uključio sa svojim servisima i web stranicama koje su već nekoliko godina dostupne i preko IPv6 protokola. Osim postojećih servisa za ovaj događaj su pripremljeni i dodatni servisi koji su nadograđeni kako bi bili dostupni i preko IPv6 protokola.

Isto tako CARNet je povodom ovog događaja sudjelovao i u prvoj IPv6  video megakonferenciji koja se održala povodom svjetskom IPv6 dana.

CARNetovi servisi i web stranice koje su dostupne i preko protokola IPv6 s kojima je sudjelovao na svjetskom IPv6 danu su:

Više o samom događaju moguće je pronaći na stranicama:
http://www.worldipv6day.org/
http://www.worldipv6day.org/ipv6-enabled-websites/index.html
http://www.oar.net/press/events/worldipv6day/index.shtml


 
preskoči na navigaciju