preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 5. 2011. 09:18 | RSS

Provjera i promjena e-mail adrese korisnika besplatnih .hr domena

Stupanjem na snagu Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom od 8. travnja 2010., potrebno je uskladiti registar .hr domena s odredbama Pravilnika. S obzirom da su na određenom broju domena korisnički podaci neažurni, prvi korak u usklađivanju jest ažuriranje e-mail adresa korisnika koje će se kasnije koristiti za svu komunikaciju s korisnicima, vezano uz upravljanje domenom koja je registrirana kao besplatna domena.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet kontaktirat će korisnike putem svih e-mail adresa sadržanih u registru, no kako su prve domene registrirane još 1996.godine, kod korisnika koji nisu ažurirali promjene postoji mogućnost da su njihovi kontakt podaci neispravni.

Stoga molimo sve korisnike besplatnih domena da provjere točnost svojih podataka na pretraživaču www.dns.hr, te da izvrše promjenu ukoliko je e-mail adresa korisnika neispravna.

Valja napomenuti da se ova obavijest ne odnosi na korisnike com.hr, from.hr, iz.hr, name.hr te naplatnih sekundarnih domena.

Postupak promjene e-mail adrese korisnika obavlja se putem  web forme na adresi registrar.carnet.hr/revizija, a dodatne informacije o postupku revizije informacije mogu se pronaći na adresi www.carnet.hr/dns/administracija/revizija.

Od izuzetne je važnosti da korisnici provjere i ažuriraju svoju e-mail adresu jer će se ta adresa koristiti za slanje svih obavijesti, uključujući obavijesti o isteku besplatnih domena. Na temelju Članka 17. Pravilnika, korisnici će online postupkom jednom godišnje morati potvrditi da i dalje zadovoljavaju uvjete korištenja besplatne domene i sve obavijesti bit će im dostavljene e-mailom. S obzirom da je postupak potpuno automatiziran, ukoliko je e-mail adresa neispravna korisnik neće dobiti obavijesti, što može rezultirati deaktiviranjem ili brisanjem domene.

Administracija besplatne domene (promjena svih korisničkih podataka) bit će također omogućena online, a autorizacijski link za pristup podacima slat će se na e-mail adresu korisnika domene. Ukoliko adresa nije valjana, korisnik neće moći izvršiti željene promjene.

Postupak promjene adrese bit će moguć od 16. svibnja 2011. i trajat će do 15. srpnja 2011. Nakon tog razdoblja e-mail adrese ćemo smatrati validnima te ćemo ih koristiti u budućoj komunikaciji.


 
preskoči na navigaciju