preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 12. 2010. 09:51 | RSS

Treća radionica o osnovama mrežne forenzike

Početkom prosinca u sjedištu CARNeta u Zagrebu održana je treća po redu radionica u suradnji Nacionalnog CERT-a i Ministarstva unutarnjih poslova RH na temu osnova mrežne forenzike.

Povod za održavanje nove radionice je brzi napredak i konstantna mijena internetskih komunikacijskih tehnologija i usluga te predstavlja nastavak edukacije i suradnje Nacionalnog CERT-a i Ministarstva unutarnjih poslova RH započete 2009. godine.

I ove je godine za radionicu iskazan veliki interes pa je održavanje organizirano u dva zasebna termina. Spektar pokrivenih tema bio je vrlo opsežan što je rezultiralo time da su polaznici dobili široko znanje iz modernih komunikacijskih i računalnih tehnologija. Riječ je o temama vezanim uglavnom uz komunikaciju putem Interneta te njihovu naknadnu dubinsku analizu.

Sama nastava i vježbe održane su u moderno opremljenoj učionici mrežnih tehnologija smještenoj u sjedištu CARNeta, gdje su polaznici i u praksi mogli isprobati i proučiti sve što su naučili tijekom predavanja. Puno praktičnog rada uz teoretsku podlogu predavanja osiguralo je dobro utvrđivanje gradiva te samostalnu primjenu u budućem radu. Na kraju navedenih radionica polaznici su stekli znanja koja će im omogućiti uspješnije i brže rješavanje slučajeva vezanih uz zlouporabu Interneta i njemu srodnih tehnologija, za što su primili i odgovarajuću diplomu.

Na kraju podsjećamo da je Nacionalni CERT osnovan 2008. godine temeljem Zakona o informacijskoj sigurnosti kao nacionalno tijelo za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, a ustrojen je kao zasebna organizacijska jedinica unutar Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.   


 
preskoči na navigaciju