preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 3. 2010. 13:10 | RSS

Sastanak ravnatelja CARNeta i predsjednika Republike Makedonije

Predsjednik Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanov primio je u srijedu, 10. ožujka 2010. g. predstavnike Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Tema sastanka bile su mogućnosti primjene novih tehnologija, kao što su informacijske i komunikacijske tehnologije u svrhu osiguravanja razvoja obrazovanja, gospodarstva i društva u cjelini. Predstavnici Hrvatske su predstavili mogućnosti za zajednički nastup i suradnju organizacija iz Makedonije i Hrvatske u razvoju informacijskog društva, učenja na daljinu, integracije sveučilišta i sl. Tema razgovora bila je i sigurnost komunikacija putem Interneta.

Gospodarska kriza u društvu potencijalno je vrijeme velikih inovacija, a uz pomoć adekvatne uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija može se koristiti za rješavanje današnjih socijalnih problema - rekao predsjednik Ivanov sastanku.

Predsjednik Ivanov usporedio je iskustvo s informatizacijom obrazovanja i pravosuđa u obje države, te je naglasio napredak Makedonije u posljednjih nekoliko godina. Ravnatelj CARNeta govorio je o razvoju informacijskog društva u RH i korištenja modernih sredstva i metoda komunikacije, koji bi trebali biti dostupniji građanima obje države. Razmatrano je i zajedničko sudjelovanje u natječajima za financiranje projekata iz EU fondova.


 
preskoči na navigaciju