preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 26. 1. 2010. 11:40 | RSS

Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Grada Rijeke i CARNeta

Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji

U utorak, 26. siječnja 2009. g. potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Grada Rijeke i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.

Sporazum utvrđuje uvjete poslovno tehničke suradnje sporazumnih strana na razvoju i izgradnji računalno-komunikacijske mreže i pratećih usluga, koje za potrebe svojih korisnika izgrađuju CARNet, Središnji državni ured za e-Hrvatsku i Grad Rijeka. 

Tim sporazumom CARNet kreće u izgradnju i razvoj računalno-komunikacijske mreže za povezivanje obrazovnih i znanstveno-istraživačkih ustanova na području grada Rijeke, te njezino povezivanje na CARNet mrežu, kako bi omogućio svojim korisnicima što kvalitetniji pristup računalno-komunikacijskoj mreži CARNet, te popratnim uslugama i servisima ustanove CARNet. Za SDU za e-H to su poslovi razvoja, izgradnje i održavanja HITRONeta, računalno-komunikacijske mreže tijela državne uprave, dok Grad obavlja poslove vezane za razvoj, izgradnju i održavanje elektroničke komunikacijske mreže za potrebe Grada, odnosno građana Rijeke.


 
preskoči na navigaciju