preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 1. 2010. 11:39 | RSS

CARNet i Grad Opatija potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji

CARNet i Grad Opatija potpisali sporazum o suradnji

Ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) Zvonimir Stanić i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić potpisali su 21. siječnja 2010. u Opatiji sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji. Oba partnera grade svoje optičke mreže - CARNet za obrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove, a Grad Opatija za povezivanje lokalnoga javnog sektora i potrebe građana.

Potpisanim sporazumom, drugim u Hrvatskoj nakon Splita,- te posebnim ugovorima koji će biti zaključeni na temelju sporazuma – širenje optičke infrastrukture na području Opatije bit će ubrzano, a  "dupliranje" izgradnje optičke infrastrukture izbjegnuto.

Naime, kako i Grad i CARNet djeluju u korist javnog interesa, moći će bez naknade koristiti slobodne optičke vodove koje postavi druga ugovorna strana. Također, ovim je sporazumom predviđeno i besplatno pružanje savjetodavnih usluga vezanih uz razvitak računalno-komunikacijske infrastrukture radi primjene internetske tehnologije u znanstvene i obrazovne svrhe na području Grada.
 
Potpisivanje sporazuma dodatni je iskorak u okviru projekta e-Opatija, čiji je sastavni dio i Opatijski optički prsten. Bitno je napomenuti da je Prsten tako došao i u neposrednu blizinu zone opatijskih srednjih škola, što će olakšati i njihovo povezivanje.

Potpisivanju sporazuma između Grada Opatije i CARNeta prisustvovali su i ravnatelji opatijskih odgojno-obrazovnih ustanova.


 
preskoči na navigaciju