preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 11. 2009. 00:00 | RSS

Završila 11. CARNetova korisnička konferencija CUC 2009

U četvrtak 19. studenog 2009. završila je 11. CARNetova korisnička konferencija CUC 2009 koja se ove godine po prvi puta održala u jedanaest gradova. Središnje mjesto događanja bio je Zagreb, a konferencija se paralelno odvijala i u CARNet TCR centrima u Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Kninu, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Konferenciju je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pod naslovom "Internet rEvolucija" program konferencije je ponudio četrdeset i šest radova, tri okrugla stola te niz prezentacija. Pred 460 sudionika zanimljiva predavanja su održala i tri pozvana predavača – Dalibor Vrsalović, profesor sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Robin Christopherson voditelj usluge osiguravanja pristupačnosti u Ability.Net-u iz Ujedinjenog Kraljevstva te Han Fraeters iz Sjedinjenih Američkih Država, stručnjak za iskustvo u razmjeni znanja iz Instituta Svjetske Banke.

11. CARNetovu korisničku konferenciju pratio je, deseti put za redom, i Webfestival, natjecanje koje autorima koji objavljuju sadržaje na webu pruža priliku da prezentiraju i usporede svoja postignuća. Tema ovogodišnjeg Webfestivala je web dostupnost (eng. accessibility), a njegovi su dobitnici, prema odluci ocjenjivačkog suda, web sjedišta Nacional, Ordinacija.hr i Društva osoba s invaliditetom Podunavlje.

Ovogodišnji CUC pratilo je i CMS natjecanje „Skockajte web!“. Natjecanje je bilo namijenjeno svim osnovnima i srednjima školama u Republici Hrvatskoj, koje izrađuju i uređuju svoj školski web u CARNetovom CMS sustavu. Pobjednici natjecanja, prema Ocjenjivačkom sudu, u kategoriji senior su Osnovna škola Popovac, Osnovna škola kneza Mislava Kaštel Sućurac i Osnovna škola Matija Gubec Cernik. U kategoriji junior pobjednik je III. gimnazija Osijek.

Programski odbor CUC-a odabrao je najbolji rad i najbolju prezentaciju konferencije - najbolji rad konferencije je „WebIDE - integrirana razvojna okolina u obliku web-aplikacije“ (Ivan Janković, Gordan Gledec, Fakultet elektrotehnike i računarstva), dok je najbolja prezentacija “E-potencije (online tečaj u nastavi matematike)“ (Antonela Czwyk Marić, Zdravstvena škola, Split; Ivana Sarić, Osnovna škola Brda, Split).

Medijski pokrovitelji 11. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, Hrvatski radio; radio postaja "Sljeme", Pc Chip, info TREND i Veseli hackeri.

Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na službenim stranicama konferencije na http://CUC.CARNet.hr.


 
preskoči na navigaciju