preskoči na sadržaj
.
Aktualno
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 11. 2009. 00:00 | RSS

Elektronički certifikati tvrtke Comodo

U sklopu postojeće usluge izdavanja elektroničkih poslužiteljskih certifikata, CARNet je u suradnji s TERENA-om svojim ustanovama članicama omogućio i dobivanje certifikata izdanih od strane tvrtke Comodo. Certifikati su namijenjeni uspostavi sigurnih kanala komunikacije u akademskoj i obrazovnoj zajednici, a usluga je dostupna svim CARNetovim punopravnim članicama.

Pojedina ustanova postaje korisnik usluge postupkom registracije u sklopu kojeg se imenuju ovlašteni predstavnici za poslove ovjere zahtjeva za certifikatima te za opoziv certifikata. Ustanove koje su već korisnice usluge izdavanja elektroničkih poslužiteljskih certifikata, postupak registracije ne moraju ponavljati.

Naručivanje certifikata i odobravanje zatjeva za certifikatima tvrtke Comodo obavljat će se putem aplikacije dostupne na adresi https://certifikati.carnet.hr u koju se ovlašteni predstavnik ustanove prijavljuje korištenjem svog AAI identiteta i time dobiva mogućnost odobrenja pojedinog zahtjeva za certifikatom.

Kako bi postojeći ovlašteni predstavnici mogli koristiti novu aplikaciju, morat će putem obrasca "Dodatak imenovanju ovlaštenih predstavnika za poslove dobivanja certifikata" dostaviti podatke o svom AAI identitetu. Naručivanje certifikata tvrtke Globalsign je i dalje moguće putem Globalsignove aplikacije dostupne na stranici https://www.globalsign.net/ra/terena/carnet/edu.cfm nakon čega je nužno pojedini zahtjev, za razliku od zahtjeva za Comodo certifikatima, vlastoručno potpisati i dostaviti CARNetu poštom ili faxom.

Detaljne upute o načinu registracije ustanove, dobivanja i instalacije poslužiteljskih certifikata dostupne su na adresi http://www.carnet.hr/sc_servis


 
preskoči na navigaciju