preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 6. 2. 2018. u 14:00 sati |

E-learning akademija

U CARNET-u se od 2004. do 2014. godine izvodio program obrazovanja stručnjaka za e-učenje pod nazivom E-learning akademija. Program je nastao u suradnji CARNET-a i Sveučilišta British Columbia iz Kanade, a kroz 11 generacija završilo ga je 543 polaznika. U želji da taj program te znanja i vještine o e-učenju etablira na višu, sveučilšnu razinu, CARNET je započeo pregovore sa Sveučilištem u Zagrebu oko pokretanja sveučilišnog programa o e-učenju. Iz tog razloga se program više se izvodi u CARNET-u.

 

O programima

U sklopu E-learning akademije održavala su se tri jednogodišnja programa razvijena u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Kanade.

Svaki od programa trajao je jednu akademsku godinu odnosno dva semestra. Prvi semestar bio je zajednički za sva tri programa, a sastojao se od tri kolegija koja se bave općim temama vezanima uz e-učenje, pedagogiju i tehnologiju u nastavi.

Drugi semestar sastojao se od kolegija koji se bave temama specifičnim za svaki od programa. Nastava sva tri programa odvijala se online, uz tri radionice u učionici raspoređene kroz oba semestra. Sva tri programa bila su popraćena dodatnim sadržajima koji se nalaze u E-learning laboratoriju, skupu resursa u kojem su polaznici mogli isprobati niz alata i tehnologija za e-učenje.

 

E-learning Management
Sadržaj programa obuhvaćao je područja strateškog planiranja uvođenja e-učenja, uspostavu i primjenu odgovarajućih organizacijskih modela za e-učenje te odgovarajućih modela odabira tehnologije. 


kolegiji E-learning Managementa...

Sadržaj programa obuhvaćao je teme iz područja pedagogije, psihologije, sociologije i komunikacijskih znanosti. Budući e-tutori najprije su definirati svoju ulogu u procesu e-učenja, a zatim su se bavili raznim vrstama podrške koju je potrebno pružiti polaznicima u online okruženju.

Sadržaj programa obuhvaćao je u prvom redu principe osmišljavanja i izrade online tečajeva uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Polaznici su naučili svladati tehnike potrebne za izradu online obrazovnih materijala, upoznali su funkcioniranje sustava za e-učenje te su proučavali medije i tehnologije koje mogu koristiti u nastavi.


kolegiji E-learning Course Designa ...
  

Na dolje prikazanoj shemi možete vidjeti popise kolegija kroz tri programa E-learning akademije:

 

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju