preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 20. 8. 2018. u 14:22 sati |

Tableti za e-Dnevnik

Prije nabave tablet uređaja za potrebe e-Dnevnika potrebno je ispitati mogućnost korištenja e-Dnevnika na njemu.

Tableti trebaju imati sljedeće tehničke karakteristike:

Karakteristika

Minimalna tražena funkcionalnost

Operativni sustav

Android OS v. 6, iOS 9, Windows 10

Rezolucija zaslona

Min. 1024x768 piksela

Veličina zaslona

Min. 9“ - Max. 11“

WLAN

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n

 

Zbog sve većeg broja tableta na tržištu CARNET više ne obavlja testiranja uređaja.

Za potrebe testiranja tableta pripremljena je testna stranicu na kojoj je moguće provjeriti zadovoljava li uređaj osnovne uvjete za korištenje e-Dnevnika. Testna stranica se nalazi ovdje (napominjemo da je namijenjena isključivo tablet uređajima). Ako vam je na testnom ekranu sve zeleno, Vaš tablet uređaj je uspješno prošao sve testove. Ukoliko se na testnoj stranici nešto crveni, tablet ne preporučujemo za korištenje e-Dnevnika.

Za tablete niže klase, osim ovog testa, preporučamo provjeriti:

  • radi li uređaj općenito dovoljno brzo
  • koliko dobro radi wireless (jačina signala, pucanje veze)
  • osjetljivost ekrana na dodir
  • dobra vidljivost ekrana, jasnoća i kontrasti boja
  • ukupan subjektivni dojam za korištenje.

Postoji mogućnost da tablet uređaj prođe spomenuti test, ali da ipak ima problema s nekom od gore navedenih točaka. U tom slučaju korisnik će biti općenito nezadovoljan uređajem i neće ga htjeti koristiti.

Pojedini tablet uređaji imaju mogućnost korištenja 3G kartice i spajanja na Internet putem 3G mreže, što može biti olakšavajuća okolnost u slučajevima kada u školi dođe do problema s mrežom ili u situacijama kada se uređaj koristi izvan dosega bežične mreže na koju bi se mogao spojiti. Međutim takvi su modeli skuplji i zahtijevaju plaćanje pretplate za 3G kartice.


Kontakti za usluge
 
Kontakt za e-Dnevnik
 
+385 1 6661 500
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju