Objavljeno 14. 11. 2011. u 16:35 sati

Uvod ravnatelja

Dobrodošli u priču o CARNetovoj povijesti! Kao što znate, 3. listopada 2011. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet obilježava 20 godina od pokretanja projekta CARNet.

Brojni su događaji obilježili proteklih 20 godina, od vremena „prije“ Interneta, pa do danas, te su kao takvi zauzeli istaknuto mjesto u povijesti naše ustanove. Na ovom webu pokušali smo Vas i nas podsjetiti na neke od njih, te Vas ponukati da se prisjetite kako smo zajedno rasli kroz povijest.

Iako je CARNet najzaslužniji za dovođenje Interneta u Republiku Hrvatsku, brojne ustanove i pojedinci ostavili su svoj trag na ovom našem putovanju. Ovaj web je posvećen i njima, a mi im se još jednom ovim putem zahvaljujemo.

Iako je ovo web o našoj povijesti, iz njega možemo pratiti i trendove koji će obilježiti i našu budućnost, te uočiti put koji smo trasirali za razvoj Interneta u našoj domovini.

Uvjeren sam da je ova priča o našoj prošlosti, samo predgovor za priču koju ćemo zajedno ispisati u budućnosti.

Radujemo se budućoj zajedničkoj suradnji!


20 godina CARNeta

Od svog osnutka do danas CARNet je u zajedničku računalno komunikacijsku mrežu povezao 241 ustanovu članicu iz akademske zajednice spojenih na 438 lokacija te 1386 ustanova članica iz sustava školstva spojenih na 1918 lokacija. Ujedno korisnicima pružamo i više od 70 najnaprednijih usluga.